Üleskutse osaleda meemikonkursil „Matemaatika on …“

Üleskutse osaleda meemikonkursil „Matemaatika on …“

Rubriik:EMS,EMS list,KMÜ

Meemikonkurss julgustab õpilasi proovile panema oma matemaatilist loovust

Eesti Matemaatika Selts, Pärnu Rääma Põhikool ning Tartu Ülikooli matemaatika ja statistika instituut kutsuvad õpilasi üle Eesti osalema meemikonkursil „Matemaatika on …“. Võistluse eesmärk on leida matemaatikast ka teist laadi rõõmu kui see, mida pakub tavapärane ülesannete lahendamine ja vastusteni jõudmine. Võistlustöid saab esitada kuni 15. maini.

Üks konkursi korraldajatest, Pärnu Rääma Põhikooli haridustehnoloog Mart Kimmel ütles, et meem on noorele hea väljendusviis, sest ta saab kokku panna sõnumi ja illustratsiooni. Varasem meemikonkurss „Päriselu internetis vs kujutlus“ näitas, et noored on loovad ja julgevad oma mõtteid jagada.

Meemikonkursile on oodatud osalema nii 1.–12. klasside ja kutsekoolide õpilased kui ka üliõpilased. Võistlustöid saab esitada 1. aprillist 15. maini. Iga osaleja peab võistlustöö üles laadima Padleti keskkonda ja saatma töö sellele aadressile mart@raama.ee. E-kirja tuleb lisada meemi autori nimi ja nimetähed või varjunimi (kui need on tööl nime asemel), kool, klass või kursus ning kui on olemas juhendaja, siis ka tema nimi ja e-posti aadress. Juhendaja võib ühe kirjaga saata mitme osaleja andmed. Padleti seinad leiab vanuserühmade järgi võistluse kodulehelt.

Žürii valib igas vanuserühmas kuus auhinnalist tööd ja kõigi osalejate vahel loositakse välja veel kolm auhinda. Võidutööd avalikustatakse koos autori nime, varjunime või nimetähtedega maikuu lõpus. Auhinnad on välja pannud Eesti Matemaatika Selts ning Tartu Ülikooli matemaatika ja statistika instituut. Meemikonkursi võistlustööd jäävad Padleti keskkonnas avalikuks 31. augustini.

Võistlustingimused ja lisateave on võistluse kodulehel.

Meemikonkurssi korraldavad Eesti Matemaatika Selts, Pärnu Rääma Põhikool ning Tartu Ülikooli matemaatika ja statistika instituut.

Lisateave: Anette Tiitus, Tartu Ülikooli matemaatika ja statistika instituudi turundus- ja kommunikatsioonispetsialist, anette.tiitus@ut.ee