Professor GERHARD RÄGO 125. sünniaastapäev

Professor GERHARD RÄGO 125. sünniaastapäev

Rubriik:KMÜ

5. detsembril 2017. a. täitub 125. aastat prof. Gerhard Rägo sünnist. Seoses sellega toimub 9. detsembril k.a. kell 1100 TÜ senati saalis prof. G. Rägo nimeliste mälestusmedalite üleandmine. Käesoleval aastal saavad nimetatud medali:

• Siivi Jõgi, Virtsu Kool, matemaatikaõpetaja
• Anne Küüsmaa, Tallinna Prantsuse Lütseum, matemaatikaõpetaja
• Kersti Kivisoo, Paide Ühisgümnaasium, matemaatikaõpetaja
• Ülle Reinson, Tartu Tamme Kool, matemaatikaõpetaja
• Leen Väränen, Tallinna THK, matemaatikaõpetaja
Vastsete laureaatidega kokku on prof. G. Rägo nimeline medal antud 168 isikule või kollektiivile silmapaistvate teenete eest õpetaja- või õppejõutöös, õppe- ja metoodilise kirjanduse, programmide, õppetehnika jms. väljatöötamise ning tõhusa kaasabi osutamise eest matemaatika õpetamise täiustamisele Eesti koolides.
Prof. G. Rägo (1892-1968) nimelise mälestusmedali asutasid 1990. aastal Tartu Ülikool ja Eesti Matemaatika Selts. Sel aastal antakse medaleid välja 28. korda.
Prof. G. Rägo oli silmapaistev matemaatik-didaktik. Ta töötas välja tulevaste gümnaasiumiõpetajate ettevalmistuskava Tartu Ülikooli juures ning koostas sellekohased õppekavad matemaatika-loodusteaduskonnale. Ta oli TÜ juures õpetajate ettevalmistamisega tegelenud Didaktilis-Metoodilise Seminari juhataja abi ja aastatel 1936-40 juhataja.
Prof. G. Rägo on töötanud Tartu Ülikoolis dekaanina, kateedrijuhatajana, prorektorina.